Op Bezoek op onze boerderij


Op de boerderij kan je zeven dagen in de week op eigen gelegenheid varkens komen kijken. Zodra je je auto op het erf geparkeerd hebt kan je aan de rechterkant van het erf langs stal lopen. Hier vind je meerdere ramen waardoor je naar binnen kan kijken. Allereerst loop je langs de gespeende biggen. Weet jij wat een gespeend big is? Door middel van de info borden kan je het als snel te weten komen.

 

Halverwege kan je de kraamstal in kijken. Hier worden, zoals de naam al zegt, biggetjes geboren. Soms heb je het geluk dat je biggetjes geboren kan zien worden of dat ze net een dag oud zijn. Onder het kijkraam staat de geboortedatum van de biggen opgeschreven. Op deze plek vind je vele bordjes die je leuke informatie geven over de varkens en de kraamperiode. Wist jij bijvoorbeeld dat een zeug precies 3 maanden, 3 weken en 3 dagen drachtig is?Tenslotte kan je doorlopen naar de trap omhoog. Hier kan je vanaf boven over de zeugen uitkijken. ’S Winters liggen ze graag allemaal in het nest. Dit komt doordat het stro waar ze op liggen broeit en broei geeft warmte. Dus met de koude dagen heerlijk om lange tijd op te slagen en te dutten. ’S Zomers liggen ze juist graag op de loopgang, dit is een koude vloer die verkoeling geeft aan hun lichaam. De deuren van de loopgang kunnen ook tegen elkaar open wat met warme dagen een heerlijk briesje in stal geeft.

In de zichtruimte zelf kan je veel informatie lezen over varkens en Het Beemsterlant’s Varken. Er staat beschreven hoe het voer gemaakt wordt en in de bakken eronder kan je zelf het voer zien en voelen. Er is ook een hele historie hoek met vele krantenartikelen waar Het Beemsterlant’s Varken in voor komt.


Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluitenAdres:
Hobrederweg 40a
1462lk Middenbeemster

Dagelijks open:
10.00 tot 18.00

Ophalen vleesbestellingen
Vrijdag van 13.00 tot 18.00
Zaterdag van 8.30 tot 12.30